PETI KUT - poduzetništvo u interijerima Callegarijevih alumna na relaciji Rijeka-Cres

Karla BrusićJasmina Nesimi Maltež Callegarijeve su alumne koje su pokrenule vlastiti posao i otvorile tvrtku za uređenje interijera Peti kut. One su kvarnerski ženski dizajnerski i poduzetnički dvojac; u kolovozu 2018. god. u Mitan Marini svečano su promovirane u Stilistice uređenja unutarnjeg prostora, a u srpnju 2019. u Aquariusu 3000 u Dizajnerice interijera. Ovo je njihova priča...


"Naša priča počinje prije tri godine upisom u školu Callegari u Rijeci gdje smo počele ostvarivati svoje snove. Tu smo kao polaznice - u grupi od šest obiteljskih žena - učile o nečemu što je do tada bio samo hobi - čitanje dizajnerskih časopisa, gledanje In Dizajna, sugeriranje rješenja u uređenju prostora prijateljima i obitelji... Bili smo dosta aktivna grupa polaznica, željna znanja i rada, a bijeg iz svakodnevnice i odlično društvo samo je pomoglo da se pokažu odlični rezultati. Uslijedila su i studijska putovanja koja su uz vodstvo naše profesorice - Andree Radović - bila dosta poučna i, nama tada još bitnije, završavala odličnom zabavomNakon vrlo uspješne prve godine uslijedila je i druga, naravno, u istom sastavu! Uz neka sitna predomišljanja i nesigurnosti uvijek smo bile podrška jedna drugoj i uspjele sve izgurati do kraja. Druga  godina donijela je među nama polaznicama izdvajanja u pogledu interesa, rada, ambicija i tu počinje zajednički rad nas dvije.


Počevši od sitnih poslića - malenih make overa gdje smo tražile pomoć jedna od druge - shvatile smo da ta suradnja ide u dobrom smjeru. Nije trebalo dugo da već krajem druge edukacijske godine kao dizajnerski tim dobijemo prvi ozbiljan posao - uređenja stana koji je prvotno trebao biti za najam, ali se investitorima na kraju toliko svidio da su odlučili živjeti u njemu. Nakon još nekoliko dobrih projekata došao je Peti kut - naš zajednički posao, naša firma, nešto o čemu prije tako malo vremena nismo ni sanjale! 


Peti kut rezultat je zajedničke suradnje na relaciji Rijeka-Cres i možemo reći da odlično pokrivamo i jedno i drugo područje. Do sada je bilo vrlo zanimljivih projekata i klijenata s različitim željama i potrebama, a svaki novi projekt bio je spoznaja i iskustvo više! Nakon dosadašnjih stambenih projekata nedavno smo dobili i  ponudu za uređenje javnih objekata što nam govori da su ljudi prepoznali naš rad i našu predanost poslu - Turistička zajednica Grada Cresa ukazala nam je svoje povjerenje i nadamo se novoj uspješnoj suradnji…


Callegari nam je otvorio ta vrata koja su se uz obitelj i djecu u jednom trenutku i zatvorila - pomogavši nam da za svoje talente, ambicije i snove ipak nađemo taj svoj peti kut!"


Tekst: Karla BrusićCallegarijeva alumna, dizajnerica interijera i suvlasnica tvrtke za uređenje interijera Peti kut


Nešto od naših radova…..

Share This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

RADNO LJETO naših POLAZNICA I ALUMNA VIZAŽIZMA

RADNO LJETO naših POLAZNICA I ALUMNA VIZAŽIZMA

Leave review
Callegarijevi polaznici i alumni vizažizma i ove ljetne praznike s veseljem...
Više...
Na DESIGN WEEK-u u Zagrebu predstavljena nova kolekcija naše ALUMNE - MIRNE VUČEMILO

Na DESIGN WEEK-u u Zagrebu predstavljena nova kolekcija naše ALUMNE - MIRNE VUČEMILO

Leave review
Na nedavno održanom Design Week-u u Zagrebu naša ALUMNA, modna stilistica o...
Više...
DIZAJN INTERIJERA vs Covid-19

DIZAJN INTERIJERA vs Covid-19

Leave review
Vrijeme je COVID-19 pandemije i jedno od najčešćih pitanja koje se postavlj...
Više...
TERENSKA NASTAVA u ELGRADU: saznali smo sve o najnovijoj DEKORATIVNOJ KOLEKCIJI EGGER 2020-2022

TERENSKA NASTAVA u ELGRADU: saznali smo sve o najnovijoj DEKORATIVNOJ KOLEKCIJI EGGER 2020-2022

Leave review
Ovogodišnja terenska nastava zagrebačkih polaznika programa usavršavanja za...
Više...

Post Tags

Follow us