MAJA LONČAR: moj obrt za uređenje interijera - ML Solutions

Nedavno sam bila u Rijeci, na svečanosti dodjele diploma polaznicima škole Callegari, budući da sam i sama bila pozvana da preuzmem svoju diplomu za završenu drugu godinu za Dizajnera interijera. Putujući iz Pule za Rijeku, prisjetila sam se protekle dvije i pol godine školovanja u Callegariju, pogledala sam se u retrovizor i vidjela svoj zadovoljni osmijeh, a osmijeh nisu skrivali ni moji mentori....

Nakon završene srednje škole za turizam u Osijeku, životne okolnosti su me dovele u Pulu, sada već davne 2009. godine, koja je od tada postala moj drugi dom. Kroz godine, mijenjajući poslove, pokušavala sam otkriti što želim raditi, što je to što će mene ispuniti. Prije šest godina zaposlila sam se kao tajnica u tvrtki za promet nekretninama i kroz posao polako se počela zaljubljivati u građevine i interijere, prihvaćajući svaku priliku da ih uređujem. Nakon prvih angažmana shvatila sam da je to moj put, moj poziv – uređivati dom. A da bih to radila profesionalno bilo je potrebno obrazovanje. Stoga sam najprije završila srednjoškolsku prekvalifikaciju za arhitektonskog tehničara, a potom sam kroz dvogodišnji program u školi Callegari stekla obrazovanje za dizajnera interijera.


Za mene su to bile dvije godine školovanja koje sam proživjela maksimalno produktivno; s ciljem da ugrabim svo znanje koje mogu od svojih mentora i ja im se ovom prilikom zahvaljujem jer nisu me samo podučavali: oni su me gurnuli preko mojih granica, podržali me i ohrabrili da njegujem i razvijam svoju strast prema dizajnu interijera. A sve što radimo iz srca, s ljubavlju, ne može biti neprimjećeno. Moji angažmani za uređenje interijera su se povećavali kako se moje školovanje bližilo svom kraju te sam prošle godine napravila još jedan korak na svom putu i otvorila obrt za uređenje interijera pod nazivom ML Solutions. Klijentima nudim idejna rješenja uređenja prostora, izrađujem nacrte kuhinja, ugradbenih ormara i namještaja po mjeri, vizualizacije prostora te organizaciju i nadzor izvedbe radova. Također, klijentima pružam usluge savjetovanja prilikom izbora i kupnje namještaja i dekoriranja prostora. Sve moje usluge i reference možete pogledati na mojoj web stranici http://www.mlsolutions.hr te društvenim mrežama čije se poveznice tamo nalaze. U galeriji možete pogledati neke od meni najdražih interijera koje sam uređivala. Kad god ih pogledam osmijeh je neizostavan jer pogled na njih mi uvijek iznova potvrdi koliko sam puno učila, radila i stvarala, koliko novih poznanstava i iskustava sam stekla. Pa opet, želim još i dalje: učiti novo i nepoznato iz tog svijeta dizajna koji je moj svemir :)


Fotografije: iz arhive Callegarijeve alumne Maje Lončar


Share This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

ILUSTRACIJA kao dio VIZUALNOG IDENTITETA PROSTORA

ILUSTRACIJA kao dio VIZUALNOG IDENTITETA PROSTORA

Leave review
Ilustracija može biti još jedan način unošenja karaktera u prostor
Više...
TERENSKA nastava riječkih interijerista: Lightwave & Stanca & Caparol

TERENSKA nastava riječkih interijerista: Lightwave & Stanca & Caparol

Leave review
Polaznicima programa Stilist uređenja unutarnjih prostora pri kraju jednogo...
Više...
Ivana Vučić, LOGO DIZAJN – primjeri iz prakse

Ivana Vučić, LOGO DIZAJN – primjeri iz prakse

Leave review
Već dugi niz godina škola Callegari ima odličnu suradnju s timovima koji su...
Više...
RADIONICA izrade VENECIJANSKIH MASKI

RADIONICA izrade VENECIJANSKIH MASKI

Leave review
Inspirirana venecijanskom maskom naša predavačica, modna dizajnerica, Anama...
Više...

Post Tags

Follow us