Dizajner namještaja

8 mjeseci
Male grupe
Diploma

Dizajn namještaja u školi Callegari je program intenzivnog proučavanja materijala te intenzivnog istraživanja procesa i tehnologija izrade namještaja i predmeta u inspirativnom okruženju. Polaznici ovog programa razmatrat će neka od najvažnijih pitanja s kojima se suočavaju dizajneri današnjice - od toga kako iskoristiti prednosti novih tehnologija i novih materijala do toga kako reagirati na promjenjive gospodarske uvjete i nove stilove života.

Eksperimentiranjem sa širokim rasponom materijala, tehnologija i pristupa upoznat će principe i praksu dizajna namještaja ali i s naglaskom na ljudske faktore i održivi, odgovorni dizajn u cilju razvoja socijalnih vrijednosti.

Naši predavači i profesori će investirati svoje vrijeme, znanje i entuzijazam u što bolji rad naših polaznika. Nastava se sastoji od dizajniranja namještaja, povijest namještaja, laboratorij boje i oblika, dizajnersko crtanje, digitalne tehnologije, materijale i tehnologije obrade, tehničko crtanje i osnove cad-a, te praktična nastava. Posebna pažnja posvećuje se finim doradama za dizajn detalja kako projekti ne bi bili kvalitetni samo konceptualno već i funkcionalno.

U realizaciji programa sudjeluju stručni predavači arhitekti, produkt dizajneri, grafički dizajneri, drvni tehnolozi, povjesničari umjetnosti i drugi profesori s dugogodišnjim iskustvom. 

Pratimo suvremene načine poučavanja i razvijamo procese dizajnerskog mišljenja „design thinking”. Dizajnersko razmišljanje izražava simbiotske odnose između izrade i razmišljanja u umjetnosti i dizajnu - između objekta i ideje, ili davanje forme ideji koju se može promatrati i kritizirati. Ovakav pristup  obrazovanju - razvoj znanja  utjelovljenog kroz praksu i taktilno iskustvo - pruža jedinstvenu priliku za inovaciju. 

Ovo je program budućih mislioca/stvaratelja koji će slijediti svoje razne putove, od pokretanja vlastite tvrtke za izradu namještaja i / ili drugih predmeta, rada kao dizajneri komercijalnih proizvoda, vođenje galerije i još mnogo toga.

Dizajner namještaja

Popularno

Upišite se u program

0/11

Zagreb Rijeka Split

Polaznici daju privolu školi za korištenje svojih osnovnih podataka, a sve u skladu Općoj uredbi o zaštiti podataka ( EU ) 2016/679, Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, te internim aktima škole. Više detalja u pravilima privatnosti pogledajt ovdje Politika privatnosti.