Prvi plodovi ruku naših kreativnih žena - edukacija sufinancirana EU sredstvima

Sazrijeli su prvi plodovi naših polaznica - žena, korisnica Callegarijevog aktualnog projekta Lokalno prepoznatljiv suvenir plod ruku kreativnih žena sufinanciranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 892.947,72 kn, kao dio operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali (2014.-2020.), odnosno dio lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja (faza III)!


45 sudionica – nezaposlenih žena, od čega 7 pripadnica nacionalnih manjina, u Callegarijevim školama u Zagrebu, Splitu i Rijeci nedavno je uspješno završilo besplatnu edukaciju za izradu odjevnih predmeta/modnih dodataka - suvenira. Tijekom 4 mjeseca naše polaznice - žene marljivo su učile stilizirati, konstruirati, modelirati, krojiti, šivati i ukrašavati odjevne predmeta te su vlastitim rukama, po vlastitoj zamisli i po vlastitim tjelesnim mjerama sašile i ukrasile osnovne odjevne predmete - suknju, hlače i košulju! Za neke to je bilo prvo rukovanje sa šivaćom mašinom, za neke druge prvo iscrtavanje stilističke figure, za treće prvo konstruiranje modela na papiru te pozicioniranje modela na tkanini i iskrajanje krojnih dijelova, za treće prvo vezenje... a za sve njih užitak izrade vlastitih nosivih rukotvorina, kao i otvaranje nekih novih mogućnosti (samo)zapošljavanja!


Ove prve rukotvorine naših kreativnih žena svojevrsna su generalna proba za ono što slijedi u nastavku projekta - izradu autentičnih i atraktivnih dizajnerskih modnih kolekcije kao suvenira Zagreba, Splita i Rijeke inspiriranih lokalnim podnebljima, etno motivima te tradicijskim materijalima i tehnikama, o čemu ćemo u idućim blogovima... 



Završenu edukaciju za izradu odjevnih predmeta/modnih dodataka – suvenira naše polaznice - žene ocijenile su dominantnom ocjenom odličan, iskazujući svoje najveće zadovoljstvo stručnošću i susretljivošću predavača. Posebno nas veseli što više od 3/4 sudionica smatra da edukacija omogućuje razvijanje vještina i praktičnu primjenu naučenog, što je 2/3 sudionica prema njihovim iskazima uistinu uspjelo naučiti krojiti, šivati i ukrašavati odjevne predmete, a ponajviše to što više od polovice sudionica smatra da će im stečena znanja i vještine pomoći u aktiviranju na tržištu rada te što je više od polovice sudionica edukacijom potaknuto na razmišljanje o samozapošljavanju! Dakako, nije uvijek išlo glatko, a možda je upravo najbolji rezime iskustava tijekom edukacije e-mail jedne od naših polaznica - žena u kojem nam piše:


"Uistinu će mi jako nedostajati druženje i rad s Vama; u prvom redu jer ste izvrsna ekipa i okupili ste krasne polaznice. Iako nisam uspjela savladati tehniku krojenja, pripisat ćemo to mojim godinama, stekla sam uvid u nešto novo, motiviralo me je da se vratim ručnim radovima i šivanju, potaklo je moju maštu, i na kraju izvrsno sam se zabavila unatoč ponekoj ljutnji zbog mog neuspjeha. Hvala na Vašoj iznimnoj ljubaznosti, strpljivosti i predanosti. Uvijek, bez iznimke, bilo je lijepo biti s Vama. Zdrave i vesele bile! Srdačan pozdrav."


Zdrave i vesele bile Vi nama, drage naše polaznice - žene! Toplo se nadamo i da ćete nešto od ove edukacije (kao i njenih plodova - rukotvorina) uistinu nositi u Vašim životima!


Share This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

Dodjela diploma polaznicima programa za dizajn interijera

Dodjela diploma polaznicima programa za dizajn interijera

Leave review
U školi Callegari u Zagrebu stasala je nova generacija dizajnera interijera...
Više...
Elsie de Wolfe – jedna od prvih profesionalnih dizajnerica interijera

Elsie de Wolfe – jedna od prvih profesionalnih dizajnerica interijera

Leave review
Oduvijek je čovjek ukrašavao i uređivao prostor u kojem živi. Stoga se konc...
Više...
Mala škola šminkanja – suradnja agencije CROSTARS i škole Callegari

Mala škola šminkanja – suradnja agencije CROSTARS i škole Callegari

Leave review
Škola Callegari ugostila je djevojke iz agencije CROSTARS model & talent cl...
Više...
Terenske nastave i aktivnosti izvan učionice

Terenske nastave i aktivnosti izvan učionice

Leave review
Važna značajka kurikuluma škole Callegari je inzistiranje na velikom udjelu...
Više...

Post Tags

Follow us