ZAVRŠNI ISPIT VIZAŽISMA U RIJEČKOM CALLEGARIU

Kroz jednogodišnje druženje u školi Callegari došli smo i do glavnog završnog ispita koji polaznice dijeli od željno isčekivane diplome i koji se održao u zadnjim danima sad već prošle nam 2018. godine.
 
Generacija 2017./2018. u Rijeci je zbilja jako uspješno odradila završni ispit. Sve buduće vizažistice su se dobro pripremile prema temi koju su izabrale , a to je bilo 20. stoljeće odnosno  izbor jednog desetljeća unutar istog stoljeća koje ih je inspiriralo za cjelokupni styling svog modela, prigodnu frizuru i naravno make up.
 
Ispit se sastojao od praktičnog dijela gdje su polaznice imale 90 minuta za kreativnost i izradu prigodnog make upa te kasnije teorijskog dijela gdje su se pregledavale mape koje su polaznice marljivo slagale kroz cijelu godinu po temama iz programa Callegarija i oplemenjivale slikama i facechartovima. Također se usmeno ispitivalo gradivo i stečeno znanje kroz cijelu godinu. Uz mapu, polaznice su izradile i plakat u stilu svoje izabrane teme.
 
Završeni jednogodišnji program je podijeljen u tri cjeline – korektivno šminkanje, fotografska, tv i filmska šminka te kazališna šminka. Osim teorijskog i praktičnog dijela na predavanjima, polaznice su "brusile zanat" i na izvannastavnim aktivnostima. Tako su sudjelovale na sajmu ljepote "Cosmetic news" u Opatiji, zatim na modnoj reviji "Boa fashion nights" te humanitarnoj modnoj reviji "Darujmo kap dobrote" za Ligu protiv raka Primorsko – goranske županije kao i  na velikom modnom spektaklu održanom prošlo ljeto u sklopu Mitan marine u Novom Vinodolskom. Istaknuli  bi i posebno predavanje o njezi zrele kože kao i make upu prilagođenom zreloj koži gdje su nam se kao modeli priključile gospođe iz Circola – zajednice Talijana u Rijeci. Bilo je puno prakse tako da ni uspjeh na završnom ispitu nije izostao.
 
Jako smo ponosni na našu polaznicu Stellu Radosavljević koja je sudjelovala na make up natjecanju "Priča o Gejši" na Festivalu estetike u Zagrebu i od 11 sudionica je osvojila veliko 3. mjesto za svoju viziju i prezentaciju Geishe.
 
Također moramo napomenuti sa velikim ponosom da je naša draga Marta Pavlović postala stalni suradnik na poznatom portalu "Šminkerica".
 
Završni ispit su uspješno položile Marta Pavlović, Nora Južnić, Josipa Perković, Stella Radosavljević, Tara Tumpak i Azra Hasanagić pod metorstvom voditeljice programa Aleksandre Domijan.
 
Čestitamo svim polaznicama Callegarija i želimo uspjeh u daljnjem radu! 
 
 
Izvor fotografija:
Ivan Tomečak (Photo Atelier Tomečak Rijeka)

 

Share This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

Obilježavanje 30 godina škole Callegari - prvih deset godina (1994.-2004.)

Obilježavanje 30 godina škole Callegari - prvih deset godina (1994.-2004.)

Leave review
Talijanska škola mode i dizajna Callegari potekla je od međunarodno poznate...
Više...
Dodjela diploma polaznicima programa za dizajn interijera

Dodjela diploma polaznicima programa za dizajn interijera

Leave review
U školi Callegari u Zagrebu stasala je nova generacija dizajnera interijera...
Više...
Elsie de Wolfe – jedna od prvih profesionalnih dizajnerica interijera

Elsie de Wolfe – jedna od prvih profesionalnih dizajnerica interijera

Leave review
Oduvijek je čovjek ukrašavao i uređivao prostor u kojem živi. Stoga se konc...
Više...
Mala škola šminkanja – suradnja agencije CROSTARS i škole Callegari

Mala škola šminkanja – suradnja agencije CROSTARS i škole Callegari

Leave review
Škola Callegari ugostila je djevojke iz agencije CROSTARS model & talent cl...
Više...

Post Tags

Follow us