Top 5 modnih detalja ovoga  ljeta

Dok svaki gurmanski doživljaj kreiraju neki posebni začini ili sljubljeni okusi, vrhunski modni styling čine dobre modne kombinacije uz nezaobilazne modne dodatke. Za ljetne doživljaje izdvajamo i predlažemo nekoliko must have modnih dodataka i detalja koji će svaku vašu kombinaciju začiniti na poseban način.


Šeširi

Ne samo da visoke temperature i klimatske promjene zahtijevaju  nošenje šešira već od ranog jutra, već su u modnom diktatu ove sezone šeširi poželjni i na ljenim tematskim zabavama. Uglavnom se nose predimenzionirani šeširi, ali važno je širinu oboda prilagoditi vašoj visini i obliku lica. Šešir može biti slamnati, od tkanine ili popularnog bambusa, mekanog  ili tvrđeg oboda, a u boho varijanti popularni su i kaubojski šeširi kojima je bočni dio oboda lagano savinut na gore...


Sve romantičarke odlučit će se za mekane široke obode koji blago prekrivaju lice. Najčešće dolaze u bijeloj, natur, ali i crnoj boji te su ukrašeni širokim trakama, pomponima ili cvijećem.


Nose se i turbani raznih šara, jednobojne marame koje obmataju cijelu glavu ili šilterice u neobičnim kombinacijama materijala s dodatnim ukrasima šljokica, cvijeća i sl.


U večernjoj varijanti predlažemo inačice šešira, tzv. fascinatore, kojima ćete fascinirati okolinu u kojoj se pojavite. Možete ih napraviti i sami u nekoliko poteza, koristeći razne trakice, perlice, til ili mrežice te obruče za kosu različitih širina. Osim šešira oko glave se povezuju i trake za kosu ili se nose obruči za kosu umotani maramama.


Torbe

Važan ljetni modni začin su i cekeri  ili ručno  pletene torbe koje mogu biti različitih veličina. Najpopularnija je mala okrugla ceker torba.


Za malo hrabrije i odlučnije predlažemo neobične modele torbi u prozirnoj plastici, metalizirane, u najlon izvedbi, mrežaste, makrame torbe, torbe u obliku kugle ili pak predimenzionirane platnene s printom, kao i neobične oblike hand made makrame torbi...


Ne smijemo zaboraviti na torbice koje se nose u struku  ili oko ručnog  zgloba!


Nakit

Kada govorimo o nakitu, ovoga ljeta najpoželjnije su školjke! Tu su i nezaobilazni koralji i tirkizi u kombinaciji sa srebrom u krupnom dizajnu naušnica,  ogrlica i narukvica.


Novost je da nakit više ne čine samo narukvice, ogrlice i naušnice, već se razni ukrasi, broševi i dekoracije nose na neuobičajenim mjestima – na ramenu, na pojasnici oko struka, zakačeni na marami svezanoj oko vrata ili pak na torbama...


Modernistički nakit čine krupne ogrlice od kaučuka, gume i metala raznih ringova i drvenih kugli te bogati nizovi lanaca i metalnih privjesaka koji zvoncaju oko vrata ili se pak povezuju s pojasom... Tu je i nakit s popularnim logićima modnih kuća. U modi su detalji od perja, rese, plastika, ali i biseri! Ljeto je idealno vrijeme da ukrasite gležnjeve i nosite krupno prstenje!


Šljokice , neon , plise, volani, rese, perje

Ukoliko želite modno osvježiti klasičnu modnu kombinaciju ili minimalističku haljinicu ili kombinezon, kobinirajte ga s ponekim šljokičastim detaljem, primjerice brošem ili torbicom.


Ukoliko ipak niste za neonsku tuniku ili pare, neo možete nositi kao lak za nokte ili neku štosnu neon aplikaciju dodati majici.


Plise i volani te rese i perje već nekoliko sezona ne izlaze iz mode; valjda zato što taj ženstveni modni detalj žene jako vole! Ipak pripazite kako volanima i pliseima ne biste pretjerali i predimenzionirali vlastitu figuru ukoliko je ona već punija i ženstvenija.


Naočale

Sunčane naočale ne samo da trebaju štititi vaše oči od jakog sunca, već su često i paravan da ispijajući fini koktel na plaži škicnete ponekog surfera ili neku lijepo sređenu i stiliziranu ženu koja će vam možda dati inspiraciju za neku novu modnu kombinaciju.


Što se tiče oblika okvira, tu je crni ili bijeli okvir za klasičare, okviri boje kornjačevine ili pak neki neon otkačeni okvir. U svakom slučaju, što neobičniji oblik okvira - to bolje... Mačkasti, okrugli, futuristički ili pak jednostavniji, na vam je da birate!


U svakom slučaju, ljeto je, igrajte se modom, razveselite se svakom modnom kombinacijom i budite unikatni i posebni!


Tekst: Maja Tomažić Jakumatović, Callegarijeva predavačica u riječkoj školi (www.tekstila.com.hr, facebook: Tekstila Rijeka, MyHappySkirt Rijeka)


Fotografije :

https://glowsly.com/spring-summer-2019-hat-trends/
https://glowsly.com/spring-summer-2019-handbag-trends/

https://glowsly.com/spring-summer-2019-accessory-trends/

https://glowsly.com/spring-summer-2019-sunglasses-trends/

https://glowsly.com/spring-summer-2019-fashion-trends/Share This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

Bili smo dio uspješne FOTOSOFIA priče koja okuplja talentirane ljubitelje fotografije

Bili smo dio uspješne FOTOSOFIA priče koja okuplja talentirane ljubitelje fotografije

Leave review
Nedavno je u Zagrebu održana 17. po redu FOTOSOFIA - besplatni seminar i ra...
Više...
Ovoga vikenda KREACIJE naših POLAZNIKA i predavačice MONIKE HRŠAK ukrasile su NOĆ KRAPINSKOG PRAČOVJEKA

Ovoga vikenda KREACIJE naših POLAZNIKA i predavačice MONIKE HRŠAK ukrasile su NOĆ KRAPINSKOG PRAČOVJEKA

Leave review
Ovoga vikenda, u okviru tradicionalne manifestacije LJETO U KRAPINI, jedne ...
Više...
CAD konstrukcija odjeće u programu USAVRŠAVANJA za MODELARA ODJEĆE

CAD konstrukcija odjeće u programu USAVRŠAVANJA za MODELARA ODJEĆE

Leave review
Razvojem suvremenih tehnologija sva zanimanja suočena su s potrebom za mode...
Više...
Razgovaramo s JULIJOM KOLUDROVIĆ - alumnom vizažizma i vlasnicom make-up salona “JK Beauty Studio”

Razgovaramo s JULIJOM KOLUDROVIĆ - alumnom vizažizma i vlasnicom make-up salona “JK Beauty Studio”

Leave review
Ovom prilikom prenosimo Vam nekoliko isječaka iz razgovora s JULIJOM KOLUDR...
Više...

Post Tags

Follow us