ETNO DETALJI U INTERIJERU

Novi trend u opremanju interijera koji je obilježio 2018. godinu, a kako se da naslutiti bit će jedan od vodećih stilova u 2019. godini je etno stil.

Pristaje u sve interijere i poneki detalj u ovom stilu je dobrodošao.

Prvo trebamo razjasniti što znači riječ ETNO - narodno, pučki odnosno odnosi se na određeni narodni stil iz bilo kojeg podneblja.

Danas nećemo pisati o etno detaljima iz našeg podneblja nego ćemo se više fokusirati na neke detalje iz drugih kontinenata. Kad kažemo afrički stil trebamo spomenuti da je Afrika kontinent s bogatom poviješću i kulturnim bogatstvom. Jedan od najprepoznatljivijih stilova je svakako MAROKANSKI STIL. Treba znati osnovna pravila spomenutog stila a to je korištenje zemljanih tonova s detaljima životinjskog uzorka.Kad kažemo zemljani tonovi mislimo na korištenje smeđe,bordo,narančaste sive i bež. Naglasak je na korištenju šarenih tepiha, dekorativnih jastučića te dosta drvenih rezbarija. Kad se odlučujete za ovaj stil treba voditi računa da se ne pretjeruje, ponekad je vrlo efektno na postojeći stil ubaciti samo poneki detalj.

Stil koji također ne treba zanemariti je INDIJSKI STIL koji i koristi crvene, žute i narančaste boje. Vrlo često srećemo u ovom stilu tekstilne tapete s uzorcima cvijeća. Namještaj je uglavnom od drva koje je rezbareno, a predmeti od umjetnih materijala se nikada ne koriste. Krevet s baldahinom je glavni detalj za istočnu kulturu a kao jedna od opcija uređenja kreveta je izrada uzglavlja s ukrasnim platnom ponekad uokviren s drvom.

Sljedeći stil koji ćemo spomenuti je JAPANSKI STIL koji spada jedan od najegzotičnijih stilova. Prva atmosfera interijera trebala bi asocirati na ZEN ugođaj. Ključni elemenat kod uređenja je jednostavnost, minimalistički namještaj, klizna vrata te korištenja bijele i bež boje.Cijeli prostor treba izgledati kao mjesto opuštanja i meditacije. Predmeti su fleksibilni i po potrebi se pomiču. Namještaj je od bambusa a materijal koji je najzastupljeniji u interijeru je svakako rižin papir. .Dekorativni predmeti su svedeni na minimum. Ako dvojite kojim putem krenuti vezano za etno detalje pogledajte u galeriji slika.

Autor texta: Andrea Radović

Izvor fotografija:
Azra magazin
Tremont.graund.com
Interijeri i dizajn
Iwish C
olthouse.ru
Uređenje doma
Bravocasa.rs
Living pinterest

 

 

 

 

Share This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

Učenje na daljinu: ODRŽIVA MODA I INOVACIJE U TKANINAMA

Učenje na daljinu: ODRŽIVA MODA I INOVACIJE U TKANINAMA

Leave review
Callegarijevi polaznici modnih programa u okviru svojih kurikuluma upoznaju...
Više...
Učenje na daljinu: MODNA FOTOGRAFIJA

Učenje na daljinu: MODNA FOTOGRAFIJA

Leave review
I Callegarijeve polaznice vizažizma dio svog obrazovnog programa realiziral...
Više...
Modni trendovi koji će obilježiti proljeće/ljeto 2020.

Modni trendovi koji će obilježiti proljeće/ljeto 2020.

Leave review
Nakon snijega i samoizolacije u travnju, pred nama je čini se konačno prolj...
Više...
Double PASS - nova modna kampanja naše alumne SUZANE VULJAN

Double PASS - nova modna kampanja naše alumne SUZANE VULJAN

Leave review
Uspješna modna dizajnerica, naša alumna modnog stilizma, Suzana Vuljan, svo...
Više...

Post Tags

Follow us