Callegarijevi ALUMNI na otvorenju EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE - RijekaPORTer 2020

Callegarijevi alumni mode sudjelovali su na velikom modnom defileu na otvorenju Europske prijestolnice kulture i oduševili publiku jedinstvenim kreacijama!


U sklopu manifestacije RijekaPORTer 2020., održane 1. veljače od 12 do 16 sati,  pod sloganom „Rijeka se nosi, nosimo Rijeku!“, više od 1000 gladatelja uživalo je u velikom uličnom modnom defileu koji je svoju kulminaciju imao u 14 sati na Čajnom trgu i zanimljivoj pozornici prozirne kupole preko koje su se slijevale kišne kapljice i činile poseban efekt. Sudjelovalo je ukupno 11 dizajnera koji promišljaju filozofiju slow fashion mode, reciklaže, ponovne upotrebe odbačenih materijala te održivu modu, a uz Anu Kujundžić, Uroša Raguža, Eni Slosar, Ivu Rak-Ivac Kreativac, KM Design, Shoe Missing, Goranu Nedić-Miau Couture, predstavili su se i naši bivši polaznici - Janja Passeri, Višnja Huljev-Manufraktura i Chris J. Mrsic, kao i naša riječka predavačica modnog stilizma Maja Tomažić Jakumatović sa svojim brendom MyHappySkirt.


Veliki broj posjetitelja i prolaznika privukla je upravo modna instalacija Riječki brhani koja tematizira suknje poznatih i manje poznatih  Riječana i kojom  autorica i predavač škole Callegari - Maja Tomažić Jakumatović promišlja o suknji kao izvoru ženske energije, simbolike doma, sigurnosti i majke, ali i suknji kao izvorno muškom odjevnom premetu. Veliko zanimanje publike privukla je i unisex suknja Riječki brhan inspiriran riječkim mlekaricama, nonama, njihovim brhanima i trvezima, kao i suknje riječkih kreativki nastale na radionici recikliranja traperica za čije je sudionike bar zdravih napitaka Priroda i društvo kreirao voćni napitak smoothie RiPORTer 2020.


Uistinu, Rijeka se nosila 1. veljače; disala je kreativom, zabavom, kulturom, dobrom energijom gostiju, prolaznika, domaćina... Bila je lijepa, šarena, vedra i taman kišna, izazovna i posebna, neponovljiva i poželjeli smo je još! Cjelokupni program RijekaPORTer 2020. obuhvatio je više od 30 sudionika: od modela modne agencije Art modis, riječkih studenata i studentica, volonterki, šminkerice Romane Poropat, hair stilistice Ine Kovač koja je svoje modne fascinatore izradila na temu industrijskih motiva – vijaka , željeznih elemenata, ostataka dugmića i sl. Uz dobru atmosferu i trud svih sudionika nastale su i neke nove ideje za buduće suradnje s dizajnerima škole Callegari....


Foto by: Ivor MažarShare This Post

Post Navigation

Blog kategorije

Recent Posts

NOVI KURIKULUM: 3D modeliranje, vizualizacija i animacija interijera - EDUKACIJA PREDAVAČA

NOVI KURIKULUM: 3D modeliranje, vizualizacija i animacija interijera - EDUKACIJA PREDAVAČA

Leave review
Prošlog vikenda, 27.-28. lipnja, u našoj zagrebačkoj školi u Gajevoj ulici,...
Više...
Callegarijevi polaznici makeup lookovima razveselili splitske zvijezde maturalne večeri Zaklade Hrvatska za djecu

Callegarijevi polaznici makeup lookovima razveselili splitske zvijezde maturalne večeri Zaklade Hrvatska za djecu

Leave review
Callegarijeve polaznice vizažizma u Splitu - Stella Naranča, Lucija Pauk i ...
Više...
Potreba za ljepotom

Potreba za ljepotom

Leave review
Jedan od najznačajnijih filozofa u povijesti, Immanuel Kant, tvrdio je kako...
Više...
MATEA HRASTE - digitalni print u kreiranju tekstila

MATEA HRASTE - digitalni print u kreiranju tekstila

Leave review
Matea Hraste, magistra umjetnosti u modi i tekstilu s diplomom stečenom na ...
Više...

Post Tags

Follow us