REXPO 2017. – platforma prezentacije investicijskog potencijala Hrvatske

Ovogodišnji međunarodni sajam investicijskih projekata – REXPO 2017, ugostio je brojne investitore, developere, izvođače, projektante, arhitekte, banke, investicijske fondove, hotelijere, predstavnike ministarstava, županija i gradova, medije te sve ostale sudionike zainteresirane za razvoj javnih i privatnih investicijskih projekata.

Polaznici i polaznice škole Callegari su s veseljem prihvatili poziv na Rexpo jer se teme, prezentacije i paneli upravo preklapaju s nastavnim sadržajima škole Callegari za polaznike 3. godine programa usavršavanja za SAMOSTALNI DIZAJNER INTERIJERA 2017./2018.  Tako su u dva dana održavanja REXPO-a, 30. studenoga i 1. prosinca, prihvatili kao edukacijska predavanja i priliku učiti kako se radi prezentacija projekta, tvrtki i usluga ili promocija investicijski potencijala gradova kao što su to napravili gradovi Mursko Središće i Sveti Ivan Zelina. Osim toga imali su  prilike vidjeti i  čuti  investitore, developere, izvođače, projektante, arhitekte, banke, investicijske fondove, hotelijere, predstavnike ministarstava, županija i gradova, medije. i sve ostale sudionike zainteresirane za razvoj javnih i privatnih investicijskih projekata.

Dinamična izmjena, kratki nastupi, odlično vođeni paneli omogućili su u relativno kratkim intervalima obraditi mnoštvo tema kao što su investicije i infrastruktura, novi val stranih investitora u regiji, novo doba stanovanja –  spremnost hrvatskog tržišta za high-end stambene projekte, stanje građevinske operative – kapaciteti u izvedbi i izgradnji, EU fondovi i državne potpore, prilike za razvoj i ulaganje, utjecaj međunarodnog gospodarskog kretanja na investicijske trendove u regiji.

Prvi dan je završio svečana dodjela nagrade REXPO 2017 Best New Investment Award a kandidirani projekti su bili: Poslovni centar West Gate Split, Međunarodna Zračna Luka Zagreb, Kampus Pangea Infobip, Vodnjan. Posebno zanimanje sudionika i posjetitelja privukla je prezentacija mosta „Pelješki most – inženjersko remekdjelo“ glavnog projektanta Marjana Pipenbahera iz tvrtke Ponting.

Rexpo 2017. sa zemljom partnerom Velikom Britanijom, fokusiran je na investicije u turizmu, osobito nove trendove u luksuznom turizmu- glampingu  te najnovije hotelske projekte i najavio interes branda Hard Rock Hotels za ulazak na hrvatsko tržište osobito Zagreb, Split i Dubrovnik.  

Sl3

Dizajneri interijera uživali u prezentaciji rezidencijalnih i hotelskih projekta talijanskog arhitekta Simonea Michelija, koji je sudjelovao u panelu posvećenom luksuznim nekretninama na Jadranu.

Sl3a Simone Micheli Arh

Važnost ulaganja u luksuzno opremanje smještajnih kapaciteta čime se generira interes klijentele visoke platežne moći koji pod pojmom luksuzni turizam ne podrazumijevaju više samo udobnost smještaja i hotel s puno zvjezdica već dodatne sadržaje, nova iskustva u prirodi, povezivanje s prirodom, interakciju, zabavu, privatnost i druženje za mlade, obitelji i poslovne ljude. Osobito zanimljiv bio je panel o potencijalima glampinga gdje smo mogli čuti o iskustvima u Hrvatskoj, Sloveniji i Nizozemskoj. Na temu glampinga sudjelovao je i Marc van den Bosch, direktor, Canvas & Tent Ltd. Europe, jednog od najvećih proizvođača luksuznih šatora na svijetu. Na samom kraju drugog dana održavanja REXPO-a dodijeljena je nagrada „REXPO Best New Hotel Award 2017“.

Sl 4

Nominirani su hotel Excelsior Dubrovnik i hotel Spirito Santo Palazzo Storico iz Rovinja, a nagradu je osvojio TARČIN FOREST RESORT & SPA M Gallery by Sofitel Sarajevo.

Vidimo se na slijedećem Rexpou.

Izvori:

http://rexpo.hr/

http://www.simonemicheli.com/

http://emedjimurje.rtl.hr/gospodarstvo/rexpo-htl-day-zavrsio-je-dodjelom-nagrade-rexpo-best-new-hotel-award-2017

http://www.sofitel.com/gb/hotel-B0L6-tarcin-forest-resort-and-spa-sarajevo-mgallery-autumn-2017/index.shtml

http://hotel-spiritosanto.hr/surroundings/o-rovinju/

https://www.adriaticluxuryhotels.com/hr/hotel-excelsior-dubrovnik

https://www.camping-adriatic.com/hr/kamp-krk-politin/luksuzno-kampiranje/glamping

http://www.canvasandtent.co.za/

http://www.hardrockhotels.com/specials.htm

 

 

 

 

 

Vezani postovi

 • EKO KUĆA VRAĆA FOKUS NA BITNO – BRIGA ZA ZDRAVLJE KORISNIKA -

  11.10.2018.

  Eko ili zelena gradnja štedi prirodne resurse i smanjuje količinu otpada koja nastaje prilikom gradnje.
  Građevinska industrija u posljednje vrijeme okrenuta je povratku starim, tradicionalnim načinima gradnje uz neke izmjene koje donosi suvremeno doba. Zbog toga se u svijetu sve više pozornosti pridaje energetskoj učinkovitosti objekata, a taj trend polako dolazi i do nas.

  Pročitaj
 • Zlatni dom

  24.09.2018.

  Kada žena želi zabljesnuti u nekom specijalnom izlasku obavezno razmišlja o nakitu koji će naglasiti njenu elegantnu kombinaciju. Isto tako postoji i tzv.kraljica interijera koja će svaki

  Pročitaj
 • Dodjela diploma

  21.08.2018.


  O uspješnoj modnoj reviji u marini Mitan već smo pisali, ali sada treba istaknuti da je revija bila prilika za dodjelu diploma završenim polaznicima rječke škole.

  Pročitaj